Як не слід вивчати англійську мову? Топ 6 шкідливих порад.

Як не слід вивчати англійську мову? Топ 6 шкідливих порад.


Усі знають, що люди вчаться на помилках. Утім, краще вчитися на чужих, адже так можна заощадити час, гроші та власні нерви. Сьогодні ми поговоримо про те, як не варто вивчати англійську. Які ж типові помилки стають на шляху оволодіння мовою?
Результат пошуку зображень за запитом "вивчення англійської"
Шкідлива порада №1: Не намагайтеся розмовляти англійською, поки не прийде час і ви не відчуєте, що готові до цього. Кожна людина має вирішувати сама, коли їй починати говорити, однак, не варто поспішати. Ви ж не хочете, щоб люди сміялися над помилками, які ви робитимете? Вивчіть спочатку часи та решту граматики, опануйте істотний словниковий запас, а тоді одного дня ви заговорите англійською вільно та красиво.
Як робити правильно: Говорити треба з самого початку. Мовлення – це навичка, яку потрібно розвивати поступово. Згадайте, як ви опановували рідну мову. Спочатку ви вимовляли окремі слова, потім складали їх в прості речення. З часом ваші мовленнєві навички вдосконалювалися, словниковий запас урізноманітнювався, а речення ставали довшими і складнішими. Те саме відбувається при вивченні англійської. Новий матеріал потрібно відразу закріплювати на практиці. Вивчили нове слово? Складіть з ним кілька речень. Прочитали правило? Використайте його у власних висловлюваннях.
Результат пошуку зображень за запитом "разделитель текста"
Шкідлива порада №2: Працюйте над англійською тоді, коли маєте вільний час. Якщо ж у вас з’явилися справи, то навчання може почекати. Яка різниця, займатися сьогодні, чи перенести заняття на завтра? Існує багато важливіших справ, які потребують нагального вирішення, а мова може зачекати. Ви ж зайнята людина (багато справ, важливі зустрічі, спортзал), навчання – це справа принагідна.
Як робити правильно: Вивчення англійської потребує систематичного підходу, якщо ви не хочете розтягти своє навчання на роки. Що частіше ви працюєте над мовою, то швидше отримаєте результат. Уявіть, що ви хочете навчитися танцювати. Чого ви досягнете, якщо займатиметесь один раз на тиждень? А якщо щодня? Скасувавши або відклавши заняття один раз, ви зробите це і вдруге, і втретє, а потім і зовсім облишите навчання. З самого початку визначте для себе чіткий розклад і дотримуйтесь його.
Результат пошуку зображень за запитом "разделитель текста"
Шкідлива порада №3: Єдиний спосіб опанувати англійську граматику – визубрити її. Потрібно вчити правила напам’ять. Для цього беріть таблицю часів, найповніший посібник з граматики і починайте заучувати все підряд. Закарбувавши в пам’яті всі правила, можете сміливо стверджувати, що знаєте англійську граматику.
Як робити правильно: Ви опановуєте нові навички, аби просто знати про них чи аби вміти їх використовувати? Якщо ви визубрили підручник про вміння водити машину, то чи зможете вже водити машину на практиці? Якщо ви завчили правила катання на лижах, то чи зможете відразу кататися і не падати? Правила англійської граматики потрібно не знати напам’ять, а вміти використовувати у спілкуванні. Кожне правило треба відпрацювати на практиці у конкретній мовленнєвій ситуації. При цьому заучувати його зовсім не обов’язково. Потрібно просто розуміти, як його використовувати, і навчитися будувати відповідні речення.
Результат пошуку зображень за запитом "разделитель текста"
Шкідлива порада №4: Якщо ви заплатили за курси або репетитора, то вони зобов’язані вас навчити, а вам не треба докладати значних зусиль. Якщо ви вже віддали свої гроші за навчання, то тепер навчити вас – це проблема викладача. Домашні завдання робити не обов’язково, працювати достатньо на занятті. Головна вимога до вас – бути присутнім на уроці, а решту повинен зробити викладач.
Як робити правильно: Викладач і методика навчання, поза всяким сумнівом, істотно впливають на ефективність занять. Однак 50% отриманого результату залежить від вас самих. Якщо ви систематично не виконуватимете домашніх завдань, то не будете закріплювати пройдений в класі матеріал, а, отже, не зможете рухатися далі. До того ж учителеві буде важко визначити, яку тему ви опанували добре, а до якої варто повернутися ще раз. Якщо ви не працюватимете самостійно, то будь-яке навчання виявиться марним. Ви повинні розуміти, що результат потрібен саме вам, адже це ви хочете розмовляти англійською мовою. Дуже багато залежить від ваших власних зусиль, а викладач може тільки скерувати вас у потрібному напрямку.
Результат пошуку зображень за запитом "разделитель текста"
Шкідлива порада №5: Спілкуватися англійською можна і без знання граматики. Достатньо запам’ятати кілька поширених фраз. Спілкуватися з іноземцями можна і без знання граматики. Яка різниця, якщо ви будете неправильно будувати речення? Вас же все одно зрозуміють. Вивчіть кілька стандартних висловів і найвживаніших слів. Цього цілком вистачить для спілкування, до того ж завжди можна порозумітися жестами.
Як робити правильно: Усім приємно розмовляти з грамотними людьми. Звичайно, розпитати дорогу і втямити, куди йти можна за допомогою жестів і кількох стандартних фраз. Проте, висловлювати свої думки, спілкуватися з цікавими людьми в інших країнах вам це не допоможе. Якщо ви хочете повноцінно, вільно і, головне, грамотно розмовляти, вміти адекватно передавати свої думки і розуміти інших, то вам необхідно знати граматику.
Результат пошуку зображень за запитом "разделитель текста"
Шкідлива порада №6: Неможливо почати розмовляти іноземною мовою через 1-3 місяці. Згадайте свій попередній досвід. Що б вам не твердили, цей процес набагато триваліший! Не варто навіть слухати про якісь там методики, чи результати, які дає особливий спосіб навчання.
Як робити правильно: Забудьте про свій негативний досвід. Методики, які допоможуть вам заговорити за кілька місяців, дійсно існують. Просто досі вони вам, вочевидь, не траплялися. Звичайно, ніяких чудес не станеться, і за цей час ви не опануєте англійську досконало. Проте на прості теми спілкуватися навчитеся. Поступово розширюючи словниковий запас і поглиблюючи граматику, ви дуже скоро поліпшите свої мовні навички і зможете спілкуватися з іноземцями.
Результат пошуку зображень за запитом "разделитель текста"
Чи прислухалися ви до шкідливих порад? Якщо так, то спробуйте змінити свій підхід до навчання, і результат не забариться.

Коментарі

Популярні публікації